StoSignature: expressieve gevelafwerking met eindeloze designmogelijkheden

In het najaar lanceert Sto, expert in innovatieve gevelisolatiesystemen en hun bekleding, de nieuwe geavanceerde gevelafwerking StoSignature. Deze sierpleister maakt tal van opties voor het combineren van texturen, effecten en impressies voor een artisanale gevel op maat mogelijk. In de naam van deze collectie schuilt dan ook het belangrijkste voordeel: signature staat voor de mogelijkheid om een eigen stempel te drukken op het ontwerp en zo een unieke gevel met een kenmerkend design te creëren.

Gepersonaliseerde gevel voor een opvallend design

Met StoSignature tilt Sto de bestaande collectie sierpleisters naar een hoger niveau. De combinatie van nieuwe artisanale technieken en nieuwe materialen en kleuren bieden nu eindeloze mogelijkheden voor een luxueuze afwerking met de StoSignature sierpleister. StoSignature wordt eenvoudig in verschillende fases aangebracht. In een eerste fase wordt een sierpleister met een bepaalde textuur aangebracht. Hier kan gewerkt worden met één textuur, of een combinatie van verschillende texturen zoals ruw, fijn of lineair. Deze textuur wordt in een specifieke kleur aangebracht of er wordt een speciale coating voor een extra glans toegepast. “De combinatie van verschillende texturen, effecten, patronen, kleuren en impressies zorgt voor oneindig veel creatieve afwerkingen. Een gevel met echte designallures of speciale effecten is nu binnen handbereik. Dankzij de ontwerpflexibiliteit van StoSignature kan je je eigen identiteit in het ontwerp kwijt”, aldus Alain Verhoeven, Business Product Manager Sto NV.

Mix van texturen, effecten en impressies

StoSignature maakt het mogelijk om geveloppervlakken af te werken met een gevelpleister in unieke texturen zoals fijn, grof, lineair of grafisch. Fijne, vlakke oppervlakken zorgen voor een indrukwekkende, elegante zuiverheid en zijn de belichaming van perfectie. Een ruw oppervlak met grove korrel geeft dan weer extra textuur en karakter aan de gevel. Veranderende lichtverschijnselen creëren speciale effecten met licht en schaduw. Een lineaire afwerking versterkt op zijn beurt het effect van de veranderende lichtinval en accentueert de contouren. Wat het kleurontwerp betreft, is er een ruime keuze aan gevelverven, lazuren en materialen voor een speciaal effect. Materialen als natuurzandmengsels of transparante glasschilfers maken van de gevel een echte blikvanger. Granulaatdeeltjes in de verse verflaag of coating geeft het oppervlak een extra schittering die verandert afhankelijk van het tijdstip van de dag of het weer. Het renderen van de gevel wekt tot slot op subtiele wijze de indruk van een ander materiaal. Zo is het mogelijk om met gevelpleister de impressie van natuursteen, hout, beton of zelfs een metalen look te creëren.

Gevel wordt handelsmerk

De uitstraling van een woning staat of valt vaak met een mooi afgewerkte gevel. Wanneer de gevel daarbovenop op een unieke en opvallende manier is afgewerkt, kan het een echt handelsmerk worden voor de architect. “De mogelijkheden voor architecten zijn eindeloos. De architect zet het ontwerp van de gevel volledig naar zijn hand en creëert zo als het ware zijn eigen, uniek handelsmerk”, aldus Verhoeven.

Over Sto

Sto NV ontwikkelt en produceert al meer dan 60 jaar producten voor de wereldwijde bouwsector. In het productengamma vindt men naast gevelisolatiesystemen ook gevelverven, interieurverven, sierpleisters, vloercoatings en betonherstellingsystemen. Als technologieleider spelen ze op het vlak van ontwikkeling een toonaangevende rol. Regelmatig lanceren ze dan ook innovatieve, gepatenteerde producten die voor kleine revoluties in de markt zorgen. Surf voor meer informatie naar www.sto.be

Sto
Z.5 Mollem 43
1730 Asse