Opvallende gevel maakt van kantoorruimte commercieel uithangbord

Gevel behoudt langdurig uitstraling met gevelverf StoColor Dryonic® G voor extra bescherming en duurzaamheid

Het kantoor van Norgay Accountants ligt aan de drukke Edingsesteenweg in Gooik, in de provincie Vlaams-Brabant. Het gebouw is afgewerkt met een witte gevelpleister voor een stijlvolle en moderne look. Om groenaanslag en de invloed van het verkeer te beperken, werd de pleister onmiddellijk na plaatsing overschilderd met een kwalitatieve, beschermende en intelligente gevelverf van Sto dat de duurzaamheid van de gevel verzekert. En dat loont! Drie jaar later ziet de gevel er nog steeds zo goed als nieuw uit. Dankzij de frisse uitstraling is het gebouw zelfs uitgegroeid tot een echt commercieel uithangbord voor het boekhoudkantoor.

Opvallend gebouw met atypische materialen

Toen de Norgay vennoten in 2014 het stuk bouwgrond in Gooik kochten, waren ze het gauw met elkaar eens: het moest een speciaal kantoor worden. Samen met DS Architecten bedachten ze een opvallend en uniek concept voor een kantoorruimte met twee woongelegenheden. “We wilden een kantoor waarmee we onze bezoekers konden verrassen, met een laag energiepeil, ruime en koele vergaderzalen en dat lang zijn uitstraling zou behouden”, verduidelijkt Jeroen Vanderlinden van Norgay Accountants.

DS Architecten creëerde een hedendaagse vormgeving, waarbij elke bouwlaag uit een ander en atypisch materiaal bestaat. Het gelijkvloers is afgewerkt met glas en hout, op de eerste verdieping is er gevelpleister aangebracht met daarbovenop een verdieping in zwarte, leien. “Gevelpleister is een materiaal dat in het oog springt. In combinatie met de andere afwerkingen bekomen we een uniek resultaat”, aldus architect Simon De Boeck van DS Architecten. Om het lage energiepeil te behalen, werd gebruik gemaakt van het StoTherm Classic gevelisolatiesysteem en trippelglas beglazing. Door de unieke, hoge ligging van het gebouw bevinden de vergaderzalen zich voor een stuk onder de grond, waardoor het er in de zomer ook aangenaam koel blijft. Het glas zorgt voor voldoende daglicht.

Gevelverf StoColor Dryonic® G voor langdurig mooi resultaat

Norgay Accountants koos voor witte gevelpleister om het gebouw een stijlvol en modern karakter te geven. Patrick Evenepoel, die de pleisterwerken voor het kantoor verzorgde, bracht een extra beschermingslaag aan met de gepatenteerde gevelverf StoColor Dryonic® G van Sto, specialist op het vlak van onder meer gevelverven en gevelpleisters. De Namibische woestijnkever diende als voorbeeld voor deze nieuwe verf. De verf beschikt, net zoals het pantser van de kever, over een hydrofiel-hydrofobe microstructuur. De door Sto ontwikkelde innovatieve Dryonic Technolgy berust op hetzelfde principe: deze perfecte drainagetechniek zorgt voor een optimale waterafvoer van regen, dauw en nevel. Hierdoor kan de gevel snel drogen en wordt de vorming van groenaanslag aanzienlijk vertraagd. De gevel is daarnaast ook extra beschermd tegen de invloed van het drukke verkeer en vuildeeltjes van de omliggende hoge bomen. Het zorgt zo voor extra bescherming, lange levensduur, kleurstabiliteit en duurzaamheid.

Goede investering op lange termijn

“Ik werk sinds jaren met de producten van Sto en raadt mijn klanten steeds een extra verflaag aan. Ik zie een duidelijk verschil wanneer sierpleister na plaatsing onmiddellijk overschilderd wordt met één van hun intelligente gevelverven. Het zorgt voor een langdurig mooi resultaat”, zegt Evenepoel. Ook de klant ziet de voordelen van een gevelverf gemakkelijk in. “Gevelpleister past erg mooi in een modern concept, maar het vraagt om wat extra onderhoud. Het kost 5 à 10 % bovenop de prijs, maar het loont om sierpleister extra te beschermen. In 90 % van de gevallen, aanvaarden mijn klanten dan ook de optie met extra bescherming in de offerte”, stelt Evenepoel. Op basis van het type ondergrond en in functie van de behoeftes van het gebouw, wordt de meest geschikte gevelverf gekozen. De klant kiest nadien uit meer dan 800 verschillende kleuren de gewenste tint.

Ook de architect is lovend: “Ik passeer dagelijks langs het kantoor van Norgay Accountants en het gebouw ziet er nog altijd als gloednieuw uit”, zegt De Boeck. Voor de vennoten is de gevelverf dan ook een goede investering op lange termijn geweest.

Commercieel uithangbord

De werknemers van Norgay Accountants genieten tot op heden van de frisse en vernieuwende uitstraling van het gebouw. Dankzij het unieke concept met witte gevelpleister, hout en zwarte leien, is het gebouw uitgegroeid tot een waar commercieel uithangsbord voor het boekhoudkantoor. Het laat klanten, bezoekers en zelfs sollicitanten niet onberoerd. Het kantoor wordt daarenboven een aantal keer per maand gehuurd door verschillende verenigingen en bedrijven voor de organisatie van events en vergaderingen.

“Het gebouw is een echte meerwaarde voor ons bedrijf. Voor ons is het dan ook erg belangrijk dat het mooie resultaat langdurig blijft. De beschermende gevelverf voor de sierpleister doet hierin zeker zijn werk. Het is overigens veel aangenamer werken in een fris en mooi kantoor”, besluit Jeroen Vanderlinden.

Contacteer ons
Astrid Dupuis Project Manager, Two cents
Astrid Dupuis Project Manager, Two cents
Over Sto

Sto NV ontwikkelt en produceert al meer dan 60 jaar producten voor de wereldwijde bouwsector. In het productengamma vindt men naast gevelisolatiesystemen ook gevelverven, interieurverven, sierpleisters, vloercoatings en betonherstellingsystemen. Als technologieleider spelen ze op het vlak van ontwikkeling een toonaangevende rol. Regelmatig lanceren ze dan ook innovatieve, gepatenteerde producten die voor kleine revoluties in de markt zorgen. Surf voor meer informatie naar www.sto.be

Sto
Z.5 Mollem 43
1730 Asse